Hoe moet ik de isolatiefolie monteren?

Een dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Bij een schuin (pannen)dak kun je aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot isolatiemateriaal aanbrengen. Heeft je huis een plat dak, dan kun je dit aan de buitenkant isoleren. Isolatiefolie aan de binnenkant toepassen is geen probleem, hou er dan rekening mee dat u in de draagbalken om de 1,5 meter een gaatje moet boren van 2 centimeter doorsnee om de stilstaande luchtlagen met elkaar te verbinden. Dit is om condensvorming en dus vochtproblemen te voorkomen. Als je een vliering of zolder hebt waar niet gestookt wordt, kun je er ook voor kiezen om niet het dak maar de zoldervloer te isoleren. Je kunt het isolatiemateriaal dan het beste op de zoldervloer aanbrengen, of in het plafond onder de zoldervloer. Meer weten over hoe u moet isoleren? Kijk dan op de pagina "hoe moet ik effectief isoleren".

Did this answer your question?

 

Wanneer heb ik de isolatiefolie in huis?

Wanneer u voor 13.00 uur besteld op een werkdag, heeft u de isolatiefolie en eventuele accessoires de volgende dag nog in huis. Met uitzondering van zaterdag en zondag. Als u dus op vrijdag besteld, wordt uw rol maandag geleverd.

Did this answer your question?

 

Kan ik subsidie aanvragen voor isolatiefolie?

De Nederlandse overheid stimuleert het energiezuinig maken van je huis. Daarom is het verstandig om te onderzoeken of je subsidie kunt krijgen bij de landelijke overheid, of misschien bij je provincie of gemeente. Een subsidie maakt isoleren financieel nog aantrekkelijker!

Did this answer your question?

 

Is de isolatie waterdicht?

Ja als u de naden afplakt met reflecterende tape is deze waterdicht.

Did this answer your question?

 

Hoe groot zijn de rollen?

De meeste rollen isolatie folie zijn 150cm lang en 30cm rond

Did this answer your question?

 

Moet er nog een spinvliesfolie toegepast worden?

Nee u heeft geen extra folie meer nodig.

Did this answer your question?

 

De RTI waarde waar staat dat voor?

Thermische isolatiewaarde gemeten in reële omstandigheid. Kijk hier voor meer informatie over de isolatiefolies en hun werking.

Did this answer your question?