Dakisolatie montage

Wandisolatie montage

Hoe moet u effectief isoleren?

Dakisolatie levert een grote besparing op, zeker wanneer de ruimte onder het dak verwarmd wordt. Als u handig bent, kunt u de binnenzijde van een schuin dak zelf isoleren. De investering verdient u heel snel terug. Het isoleren van platte daken en schuine daken van buitenaf, kunt u echt beter overlaten aan een professioneel bedrijf.

Manieren van isoleren

Een dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Bij een schuin (pannen)dak kun je aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot isolatiemateriaal aanbrengen. Heeft je huis een plat dak, dan kun je dit aan de buitenkant isoleren. Isolatiefolie aan de binnenkant toepassen is geen probleem, hou er dan rekening mee dat u in de draagbalken om de 1,5 meter een gaatje moet boren van 2 centimeter doorsnee om de stilstaande luchtlagen met elkaar te verbinden. Dit is om condensvorming en dus vochtproblemen te voorkomen.

Als je een vliering of zolder hebt waar niet gestookt wordt, kun je er ook voor kiezen om niet het dak maar de zoldervloer te isoleren. Je kunt het isolatiemateriaal dan het beste op de zoldervloer aanbrengen, of in het plafond onder de zoldervloer.

Pas op voor condensvorming bij isoleren

Wees zeker dat je de juiste materialen gebruikt en dat deze op de goede plaats worden aangebracht. Is dit niet het geval, dan kan namelijk condensvorming aan de binnenkant van het dak optreden. Als dit vocht de dakconstructie binnendringt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Houten balken kunnen verrotten en stalen balken kunnen doorroesten. Dit is iets waar je soms pas vele jaren later achter komt. Herstellen kost dan vaak meer geld dan je bespaard hebt met de isolatie.

Vermijd kieren en gaten

Zorg er ook voor dat kieren en spleten zo veel mogelijk ontbreken. Hierdoor kan veel kostbare warmte verloren gaan. Zijn er toch luchtlekken, dicht die dan goed af. Dit kan bijvoorbeeld met stroken folie. Besteed vooral ook aandacht aan de plaats waar het schuine dak op de muur aansluit, de zogenoemde dakvoet. Dit gebied is vaak lastig bereikbaar en daardoor moeilijk te isoleren. Heb je een houten vloer, dan kun je die tijdelijk gedeeltelijk verwijderen om goed bij de dakvoet te komen en het materiaal aan te brengen.

Isolatiehulp

 • Dak isoleren

  Welke isolatiefolie moet u toepassen om uw dak te isoleren?

 • Zolder isoleren

  Welke isolatiefolie is geschikt bij het isoleren van uw zolder?

 • Muren isoleren

  Diverse isolatiefolies zijn geschikt om uw muren te isoleren.

 • Vloer isoleren

  Het isoleren van uw vloer kan met al onze isolatiefolies.

 • Kruipruimte isoleren

  Via de vloer gaat veel energie en warmte verloren richting de kruipruimte. Deze is relatief gemakkelijk te isoleren met onze isolatiefolies.

 • Schuur isoleren

  Ook uw schuur kunt u isoleren met onze isolatiefolies. Aan de binnenkant brengt u de folie zelf gemakkelijk aan!

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van onze tips en trucs bij isoleren toch nog teveel vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op! Wij helpen u graag verder!

info@isolatiefolie.com

Stel hier uw vraag!